Milas Veteriner Fakültesi öğrencilerinin kurduğu Milas Patiler Topluluğu etkinlikleriyle dikkat çekiyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi öğrencilerinin kurduğu Milas Patiler Topluluğu etkinlikleriyle dikkat çekiyor. Milas’ta daha önce yaptıkları sokak yayvanları bakım tedavi ve yiyecek dağıtma etkinliğini bu kez komşu ilçe Bodrumda gerçekleştirdiler.
Etkinliğe 70 topluluk üyesi öğrencinin yanı sıra topluluk koordinatörü Dr. Kemal Aksoy, fakülte öğretim üyelerinden Dr. Şamil Sefergil ve ailesi, Milas Gençlik Merkezi üyeleri ve Bodrum Belediyesinden veteriner hekim Tuğçe Kayış katılarak destek verdiler.
Milas Gençlik Merkezi ve Bodrum Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlik Bodrum’un tarihi yerlerinden Antik tiyatro, Pedesa Antik kenti ve Yel değirmenleri gezerek başlandı. Bu gezilerde çevre temizliği yapan topluluk öğle yemeği sonrasında ise Limandan-Bodrum belediyesi halk plajına kadar olan alanda sokak hayvanlarını besleyerek, bodrum halkına ücretsiz mama dağıtarak sahil temizliği gerçekleştirdi. Bodrum Belediyesinin 1 araç ve 1 veteriner hekim tahsis ettiği etkinlikte kısırlaştırılmadığı tespit edilen sokak hayvanları yakalanıp Bodrum Belediyesi Turgutreis Sokak Hayvanları Geçici Bakımevine götürülmesi sağlandı.
Özellikle bodrum esnafı ve bodrum halkı yapılan etkinlikten çok memnun kaldıklarını belirtirken, ilk etkinliklerini 4 Ekimde Milas'ta yapan Milas Patileri Topluluğu Bodrumda düzenledikleri 2. etkinliğin devamını diğer ilçelerde sürdürecekler.





 

17.10.2019 Okunma Sayısı : 759

Son Haberler